19 Eylül 2013 Perşembe

Yara Tozu ile Yaraları İyileştirme

froximun yara tozuYara Tozu , Açılan yara ne kadar küçük olursa olsun temizliği yapılmalıdır. Ayrıca yaraların daha çabuk iyileşmesi sağlanmalıdır.
Temizlik: Hiçbir inflamasyon karşılaştı ve solunum, sindirim, genital ya da enfekte edilmeden idrar yolu girmedi olduğu bir bulaşmamış ameliyat yara. Buna ek olarak, temiz, esas olarak kapalı yaraların ve eğer gerekli ise, kapalı bir drenaj ile boşaltılır. . Onlar kriterleri yerine eğer olmayan delici (künt) travma takip Operatif insizyonel yaralarda bu kategoriye dahil edilmelidir solunum, genital sindirim, ya da idrar yolları kontrollü şartlar altında ve olmadan girilen edildiği bir ameliyat yara: Temizlik-Kirlenmiş kirlenme sıradışı.Özellikle, safra yolları, ek, vajina ve orofarinks ilgili işlemleri bu kategoriye dahil olan, enfeksiyon veya teknik büyük break hiçbir kanıt karşılaşıldığında sağladı.
Kirlenmiş: Açık, taze, yanlışlıkla yaralar. Ayrıca, steril tekniği (örneğin açık kalp masajı) ya da büyük dökülme gastrointestinal kanaldan ve akut olmayan irinli iltihap karşılaşılan olduğu kesiler büyük sonları ile işlemler bu kategoriye dahil edilmiştir.
Kirli-Enfekte: Eski travmatik yaralar ile cansız doku ve mevcut klinik enfeksiyon veya delikli iç organlar dahil olanlar korudu. Yara Tozu Kullanımı , Bu tanım postoperatif enfeksiyona neden organizmaların ameliyat öncesi ameliyat alanında mevcut olduğunu göstermektedir.

Akne inflamasyon, enfeksiyon, güneş hasarı, hastalık, travma nedeniyle yaralanma, cerrahi, deri yanıkları, kaza, ya da cilt yenileme için kullanılan kimyasal, dermabrazyon veya lazer prosedürlerle ile cildin bozulması, doğal bağışıklık sistemine bir sinyal oluşturur ve başlar yanıtları bu olabilir veya çevredeki mikroplardan yaklaşan işgali kaçınarak a) ve b) bu yaralı. yerine yeni sağlıklı hücrelerin yenilenme başlangıç ​​etkili olmayabilir
antimikrobiyal peptidler tarafından Dermal savunma mekanizmaları
Braff MH, Bardan A, Nizet V, Gallo RL. Tıp Anabilim Dalı, Kaliforniya San Diego Üniversitesi ve VA San Diego Sağlık Sistemi, San Diego, Kaliforniya, ABD.
Anti-mikrobiyal peptidler çoğunlukla mikropların yayılması engellemek için yeteneklerini nedeniyle birlikte sınıflandırılır küçük katyonik polipeptid bulunmaktadır.
etkileyiciler olarak doğuştan gelen bağışıklık, antimikrobiyal peptidler anında bakteri, mantar ve virüslerin geniş bir spektrum yok. Buna ek olarak, bu peptidlerin lokal enflamatuvar reaksiyon ve tetik hücresel ve adaptif bağışıklık mekanizmaları değiştirin. Proteinaz inhibitörleri, kemokin ve nöropeptid gibi diğer dermal peptidler, aynı zamanda antimikrobiyal aktivite ifade rağmen Cathelicidins ve defensinler, deride antimikrobiyal peptidler en önemli aileleri oluşturmaktadır.
birlikte, bu çok fonksiyonlu antimikrobiyal peptidler cilt bağışıklık savunma ve hastalık patogenezinde önemli bir rol var .
Cilt Antimikrobiyal peptidler: Biyolojik Uygunluk
potansiyel mikrobiyal giriş bölgelerinde deride sentezlenen Antimikrobiyal peptidler, enfeksiyona bir engel olarak çalışan bir çözünür bariyer kaynağı. Enfeksiyon ya da derideki yara, antimikrobiyal bir peptid ifade durumunda nötrofillerin degranülasyonunu da ikinci keratinositleri ve birikimi nedeniyle artan sentezine upregulated edilir.Antimikrobiyal peptidler kesinlikle in vitro antimikrobiyal eylem gösterse de, çalışmalar. Cathelicidins ve defensinler gibi birçok gibi peptidler, fizyolojik tuz konsantrasyonları (Goldman ve ark, 1997) tarafından devre dışı olduğunu ortaya koymuştur
Aslında, yeni bir çalışma memeli deri bir olduğunu ortaya koymuştur Fizyolojik tuz ve serum (Dorschner ve diğerleri, 2004) varlığına rağmen, in vitro katelisidin duyarlı bakterilerin vermektedir temel antimikrobik etkiyi arttırıcı faktörü. Fizyolojik ortamda antimikrobiyal peptidler in vivo önemi daha da laboratuvar hayvan modellerinde ve insan deri hastalıkları ile vurgulanır.
Biyolojik bağışıklık fonksiyonu yüksek fiziksel engelleri mikrobiyal girişini önlemek için başarısız olduğunda başlatılır çözünebilir bir antimikrobiyal peptid bariyer tarafından geliştirilmiştir.
cilt mikroorganizmalara karşı fiziksel bir bariyer olarak görev değil, aynı zamanda geniş spektrumlu antimikrobiyal eylem göstermek eğilimindedir peptidler üretir. Deri de büyüme faktörleri, tümör ve proteinlerin inhibitörleri üretir.Deri yaralanması ya da yara ardından, büyüme faktörleri dokusunun yenilenme teşvik etmek ve antimikrobiyal peptitlerin sentezini kolaylaştırmak için salgılanır. Büyüme faktörü yanıt mikrobik enfeksiyonlara karşı koruyan fiziksel bariyer yeniden kurulur doku, gençleştirme sonra durur.

0 yorum:

Yorum Gönder