8 Ağustos 2014 Cuma

Vücudumuzun Günlük İhtiyacı Olan 5 Besini!

Lifler
Sebze, meyve ve tam buğdaylı ürünlerde yer alan lif vücudumuzun hazmı için gerekli olan unsurlar arasında yer almaktadır. Aynı zamanda lif, kalp ve diyabet hastalıklarının riskini en aza indirmektedir.  Günlük olarak vücudumuzun ihtiyaç duyduğu lif oranını karşılaşmak adına frambuaz, ahududu, pişmiş enginar, yulaf ezmesi ve mercimeği mutlaka yemeniz gerekenler arasında yer almaktadır.


D vitamini
Vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu vitaminler arasında yer alan d vitaminin öneminin farkında bie değilizdir. Hemen her besinde fazlasıyla olmadığı için karşılamak da bir o kadar zor olabilir. D vitamini kemiklerinizin sağlığına iyi gelebileceği gibi aynı zamanda direncinizin de artmasına da olanak tanımaktadır. D vitaminini doğadan almanın en iyi yolu, sırt, göğüs veya bacaklardan 15 dakika boyunca güneş ışınları ile banyo yaptırabilirsiniz. Bunun yanı sıra cildinizin ve derinizin zarar görmemesi için 15 dakika geçtikten sonra vücudunuza mutlaka sürmeniz gereken UVB VE UVA içeren güneş koruyucu ürünlerden sürmeyi ihmal etmeyin.


Su Tüketimi
Vücudumuzun günlük alması gereken en önemli unsurlardan birisi diyebiliriz. Oksijenden sonra gelen yaşamımız için en önemli maddelerden biri de sudur. Uzmanlar su tüketimini bol miktarda sağlamamız için sürekli uyarıları yapmaktadır. Sağlığımız için önemli olabilecek su aynı zamanda fazla kilo almamızı önleyerek yağ yakımını kolaylaştırır. Günlük olarak içmemiz gereken su miktarı 2 ila 2.5 lt arasında değişmektedir.


Kalsiyum
Pek çok kişinin iskelet yapısında ki bozukluklar dış görünüşe yansıyarak kötü bir görünme neden olmaktadır. Mesela en basitinden örnek verebilecek olursak ayaklarında çaplık olanların iskeletlerinde bir bozulmaya maruz kalmaları görülmektedir. Günlük almamız gereken kalsiyum ihtiyacını süt, yoğurt, kuru kayısı, fasülye gibi ürünlerden karşılarsan vücudumuzun genel yapısının da bozulmamasını önlemiş oluruz. 


Omega 3

İnsan sağlığı için önemli olan unsurlardan birisidir omega 3,  beyin ve kalp sağlığına gerekli olmakla birlikte aynı zamanda çeşitli kanser hastalıkları ile savaşmamıza yardımcı olmaktadır. Omega 3 yağlarının kaynaklarını bitkilerden çıkan yağlarda, fındıkta veya balık yağlarından elde edebilirsiniz. Aynı zamanda ani kalp krizi ve felç riskini azaltarak tansiyonu düşürmemizde de yardımcı olmaktadır. 

0 yorum:

Yorum Gönder