21 Mart 2012 Çarşamba

Günlük kaç kalori almalıyız ?

        Vücudun ayakta kalabilmesi için hergün düzenli bir beslenme planıyla hareket ederek bazı besinler almamız gerekiyor. Her besin maddesini kendine özgü kalori ve besin değeri vardır, kimi madde protein açısından zenginken kim daha yağlı maddelerdir ve kalorisi de o kadar yüksektir.
Besinlerin kalori değerlerinin yanısıra sizin metabolizma hızınız yani günlük almanın gereken belli bir kalori miktarı vardır.Fazlasını alıyorsanız Lida zayıflama hapı ile bunu dengeleyebilirsiniz ve zayıflamasağlayabilirsiniz.

      Buna bazal metabolizma da denmektedir. Bazal metabolizma vücudun dinlenme halindeyken harcadığı enerji miktarıdır.  Lida zayıflama hapı metabolizmanızı hızlandırır ve diyetinizi destekler .Her gün En az bu miktar kadar kalori almanız gerekmektedir. Bazal metabolma hızınızı yaşınız, boyunuz, kilonuz belirler. Hesaplamak için bazı internet sitelerinden faydalanabilirsiniz.

   Kilo kaybı ve kilo alımı

Vücudunuz günlük ihtiyacını karşılarken kimi zaman gerektiğinden fazla kalori almamız kilo almamıza, bazal metabolizma hızımızdan aşağıda kalori almamız ise kilo vermemize neden olur, daha fazla kilo vermek içn ise aynı zamanda spor yaparak daha fazla enerji harcarız. Normal bir yetişkin insan günlük alması gereken enerjisinin %12 ila 20 sini proteinlerden, %25 ila 30 unu yağlardan, %55 ila 60 ını da karbonhidratlardan karşılaması gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder