7 Haziran 2012 Perşembe

Lida Diyetlerinde İkramları Geri Çevirin


Biri size yiyecek ikram ettiğinde nasıl reddedebileceğinizi öğrenmek için önceden hazırlık yapın.Yeme önerilerini reddedebilme hakkınız olduğunu düşünün.  Verilen ikramı kabul etmenin bedeli ne olabilir?İşte şöyle:
Plânladığınız yeme programının dışına çıkarsınız.

istediğinizden çok daha fazla yemek yemiş olursunuz.
Başkalarının istekleri doğrultusunda davranışlarınızı yönlendirdiğinizi düşünürsünüz.
Özdenetiminizi yitirdiğinizi hissedersiniz.
Kilo vermeyi sürdürmek bir yana, fazladan kilo alabilirsiniz.
Fazla yiyebilir ya da belirli yiyecekleri canınız çeker.
Kendinizi kötü hissedersiniz.

Ödeyeceğiniz bedeli başkası için yazmadan önce, özellikle Lida sağlıklı zayıflama hapı ile kilo vermeye çalışan bir arkadaşınız sizin ikram ettiğiniz yiyeceği reddetseydi ne hissederdiniz bir düşünün. Bu durum sizin kendinizi ne kadar kötü hissetmenizi sağlardı? Bu olumsuz duygu ne kadar sürerdi? Aklı başında olan herhangi bir kişinin bu olumsuz duyguyu hafifçe ve kısa sürede atlatmasının dışında bir durum düşünemiyorum.Son söyleyeceğiniz yanıtı hazırlayın. Bundan sonra size ilk yiyecek ikram eden kişiye ne söyleyeceksiniz? Diyet defterinize ya da yeni hazırlayacağınız bir Yanıt Kartına hazırladığınız cümleyi yazın. Büyük olasılıkla, “Hayır, teşekkür ederim” ya da “Hayır, teşekkür ederim. Kendinizi bu şekilde motive etmek Lida diyetlerinde zayıflama sürecinizi hızlandırır.Gerçekten çok nefis görünüyor, ama ben böyle iyiyim,” demek yeterli olur. İstemiyorsanız kilo vermeye çalıştığınızı, diyette olduğunuzu söylemenize hiç gerek yok. Ancak istiyorsanız ve durum buna uygunsa şunu söyleyebilirsiniz: “Hayır, teşekkür ederim. Gerçekten çok nefis görünüyor. Daha sonra yemek için bir parça alabilir miyim?”Sİze  ikram edilenleri geri çevirmek Lida ile zayıflama yolunda ne kadar kararlı olduğunuzu gösterir.
Yaptığınız plânı hareket halinde gözünüzde canlandırın. Yakın gelecekte sizi yemek için kim en çok zorlayabilir? Siz nerede olursunuz? Etrafta başka kimler var? Nasıl yiyecekler söz konusu? Tüm bunları bir senaryo gibi gözünüzde canlandırın. O kişinin size yiyecek ikram ettiğini görün. Kendinizin “Hayır, teşekkür ederim” dediğini duyun. O kişinin daha sonra ne diyeceğini ve buna karşılık sizin nasıl bir yanıt vereceğinizi düşünün. İkramda bulunan kişinin diğer yöne dönerek o yiyeceği başkasına ikram ettiğini gözünüzde canlandırın. Gereksinimlerinizi savunma adına nazikçe kendinizi ortaya koyduğunuz için kendinizi iyi hissettiğinizi ve gurur duyduğunuzu hayal edin.Yapılan ikramı reddetme konusunda çok alıştırma yapma şansınız olmadıysa, bunu ilk yaptığınızda biraz gerilebilirsiniz. Zaman içinde kötü bir sonuç yaratmadığını gördüğünüz için, alışacaksınız ve size çok kolay gelmeye başlayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder