7 Haziran 2012 Perşembe

Tokluk Hissini Lida Kapsül ‘le Uyandırın


Fazla kilolarınızdan kurtulmak ve geri almamak için Lida bitkisel kapsül kullanmalı ve aşırı tokluk ile tokluk arasındaki tanımı iyi belirlemeniz gerekir. Bunu yerine getirmek için, defalarca deneyerek normal doyma sınırları içindeyken durmanız ve kendinize Şu anda yemeği bırakıyor olmam harika, demeniz gerekir.Böylece aşırı tokluk duygusuyla rahatsızlığı birleştirmeye başlarsınız. Tokluk tanımı değiştirdiğinizde, çok daha az çatışma yaşıyacak ve belirgin olarak daha az yoksunluk hissedeceksiniz. Aşağıda belirtilenleri yapın:


Bir ay boyunca, her yemeğin sonunda kendinize şu soruyu sorun: Orta hızda ya da canlı adımlarla bir yürüyüşyapabilir miyim? Bunu yapıp yapamayacağınızdan emin değilseniz, hemen deneyin.


Yanıtınız evet ise, kendinize şunu söyleyin: Harika, demek ki normal tokluk sınırları içindeyim.


Yanıtınız hayır ise, kendinize şunu söyleyin: işte bu tıka basa karnını doyurmak… Bu normal değil… Bir sonraki öğünde, tabağıma bu kadar yemek koymamalıyım ve Lida kullanmalıyım.


Karnınızı tıka basa doyurmak istediğiniz halde, Lida sayesinde böyle yapmadığınız her durum için kendinizi kutlayın. Örneğin kendinize şunu söyleyebilirsiniz: Karşı koyma kasımı güçlendirdiğim için aferin bana.


Fazla yemek için tahrik oluyorsanız, sizi kışkırtan yiyecekleri ortadan kaldırın. Örneğin, ev yemeği yiyorsanız, herkes tabağına yemek aldıktan sonra servis tabaklarını kendinizden uzakta bir yere koyun. Biri tabağınıza (azla yemek koyduğunda, fazlalık gördüğünüz yemeği tabağınızın bir kenarına itin. Artan yemekleri kaldırma ve tabaklarda artan yemekleri temizleme işinin başka biri tarafından yapılmasını sağlayın


Baltalayıcı düşüncelerinize karşı gelin. Örneğin plânladığınız yemeği bitirdikten sonra canınız biraz daha yemek almak isteyebilir. Böyle bir durumda kendinize şunu söyleyin: “Hayır, normal bir şekilde doydum… Zayıflamak istiyorum, bu nedenle şimdi duracağım.”


Kendinizi endişeli hissediyorsanız, yemenin acil bir durum olmadığını anımsayın. Bu duygunun üstesinden gelebilirsiniz. Bunu on ikinci günde kendinize kanıtladınız. Açlık gelir ve gider. Bir sonraki öğününüz ya da ara öğününüz için bekleyebilirsiniz. Her zaman bir sonraki öğün vardır.

Tıka basa karnınızı doyurmadan önce kolaylıkla durabiliyorsanız, bugünün ödevini yalnızca bir kez yapmanız yeterlidir. Öte yandan, yemekten abartılı bir şekilde karnınızı doyurmadan kalkmıyorsanız, bu konu üzerinde birkaç gün çalışsanız iyi olur.

0 yorum:

Yorum Gönder